mandag den 17. december 2012

Retning på Ipad med Goodreader

Sofie forklarer i denne video, hvordan hun med sin Ipad henter opgaver fra Lectio, retter dem og uploader dem til Google Drev, hvor hun deler rettelserne med eleverne. App'en Goodreader til Ipad kan findes her.

I filmen arbejder Sofie først udelukkende på Ipad. Det er først til sidst, hvor hun åbner Google Drev, at hun skifter til computeren.

onsdag den 12. december 2012

Filmanalyse og screencast




Afsluttede for kort tid siden et filmanalyseforløb om Winters Bone i grundforløbet i engelsk. Målet var at præsentere dem for de basale analyseværktøjer til film og sætte dem i gang med at lave screencasts. Her kunne de enten tage stillbilleder fra filmen og præsenterede dem i en powerpoint, som de så filmede, eller lave et kommentatorspor, hvor de analyserede, mens filmen kørte. Dette er én af præsentationerne, hvor eleverne valgte at lave det som et kommentatorspor. 



mandag den 10. december 2012

Subtitling the Tree of Knowledge



Jeg bad for et stykke tid siden min 1.g-klasse om at lave engelske undertekster til dette korte filmklip fra Kundskabens træ ved brug af hjemmesiden dotsub. Det var ikke nogen helt let opgave, for hvordan oversætter man egentlig "for jeg har nemlig faktisk hørt noget i den retning". Trods udfordringerne var det en opgave, der gav meget positiv respons blandt eleverne, og jeg tror på at formen kan skabe entusiasme og måske endda autencitetsfornemmelse for oversætteropgaver.

Dotsub virker bedst, hvis man på én eller anden måde kan distribuere videofilen uden undertekster til eleverne, så de selv kan uploade den til siden. Udfordringen kommer så, når eleverne skal have feedback på oversættelserne. På dette punkt har jeg ikke fundet nogen perfekt løsning endnu. Dotsub er på ingen måde den ideelle side til oversættelsesøvelser i gymnasiet, men det er den bedste, jeg har fundet.


Det er desværre ikke muligt at se underteksterne på Ipad.

lørdag den 8. december 2012

Retning af elevers screencasts

Jeg viser her hvordan man kan lave kommentarer i screencasts. Det kan bruges til at rette elevers screencasts.


I klippet laves kommentarer til klip der er uploadet til screencast-o-matic.
Fordelen med dette er at man kan se hvornår i klippet der er kommentarer, og disse vises også inde i selve klippet.

En anden mulighed er at lade eleverne uploade til you-tube, der også giver mulighed for kommentarer enten inde i klippet eller i kommentarsporet under klippet. Sidstnævnte er en fordel, hvis eleverne hurtigt skal kunne finde rettelserne, idet man blot kan skrive tidspunkterne med kommentarer (f.eks. 1:25), klikker man på tidspunktet, hopper man direkte til det pågældende sted i klippet.

Jeg har også overvejet muligheden at rette ved at lave en screencast over elevens screencast, men det fungerer ikke i praksis (i hvert fald ikke på min computer), idet man ikke kan høre hvad eleven siger på klippet i den nye screencast

torsdag den 6. december 2012

Lav din egen Jeopardy

Savner du en god ide til noget anderledes undervisning eller en sjov, men samtidig faglig juleafslutning? Så prøv at lave din egen jeopardy - det er supernemt!


tirsdag den 4. december 2012

Screencasts og retorisk analyse

Et godt eksempel på en retorisk analyse af Ronald Reagans Brandenburg Gate tale ved hjælp af http://www.screencast-o-matic.com/.




Videoen er lavet på et modul, hvor eleverne havde læst talen hjemme og markeret interessante steder i teksten. Klassen er efterhånden ved at være vant til at lave screencasts. I dette modul havde vi endda problemer med det trådløse netværk den første halve time. Når eleverne er færdige med deres videoer, uploader de dem til vores facebookgruppe, hvor jeg giver dem kommentarer på udtale og præsentationsteknik. I det efterfølgende modul ser vi alle optagelserne og kommenterer sammen på det indholdsmæssige.